Over Stalingrad

Stalingrad biedt consultancy, ontwerp en bouw van internet concepten waarin merk en participatie centraal staan. Internet en digitaal zijn het uitgangspunt, daaromheen worden afhankelijk van de journeys mobiele of fysieke diensten ontwikkeld.

Onze diensten zijn erop gericht de doelen van de organisatie of de start-up concreet uit te werken naar merk, waardeketen en de verschillende gebruikers en belanghebbenden. We staan te boek als visionair en voegen veel waarde toe aan de projecten die we uitvoeren. Naast werken voor klanten ontwikkelt Stalingrad eigen concepten en initiatieven.

Stalingrad is in 2009 opgericht door Johannes Bongers en Maarten Vermeulen. We werken in wisselende configuraties al 12 jaar samen en hebben een netwerk van professionele partijen opgebouwd. We werken voor alle typen organisaties. Deze bevinden zich in alle branches, vaak met een internationale component en van klein tot groot. Onze aanpak is uitgelijnd en onderbouwd: eerst de grote lijnen, daarna de verbanden en nieuwe mogelijkheden en daarna de middelen.

Stalingrad start in de zomer van 2012 met een verdieping ten behoeve van advies en concepting. Het is een hybride werkomgeving, Hybrid Workspace, afgekort HW, waarin wij samen met klanten met nieuwe werkvormen experimenteren ten behoeve van een dynamischer interactie en participatie. Onder het motto Interactivisme. In HW worden interactieve vormen van ideevorming en concepting voor profit, non-profit en overheid uitgewerkt. HW is een ideeën versneller en accelerator waarin we kennis en inzichten uit verschillende disciplines en domeinen bijeenbrengen. Voor de processen van verandering en innovatie tekenen we nieuwe landschappen en werken deze uit naar concrete manifestaties: nieuwe organisaties, merken, producten en veranderingen. HW werkt in het geel.

Om regie en greep op de veranderde omstandigheden te houden ontwerpen we creatieve journeys, maken we de ecologisch systeem inzichtelijk en schetsen Routes to Market waarin de gebruikers en het succes van de keten voorop staat. Binnen de keten en met de gebruikers moet het succes gecreëerd worden: actief en participatief. Deze aanpak helpt onze klanten om de wens van strategische interactiviteit, kansen + design + vrijheid te verwezenlijken. 

Concepting
Stalingrad is goed in concepting. Conceptors modelleren ideeën en processen zoals een beeldhouwer uit klei een beeld boetseert, of uit steen het beeld weghakt. Concepting vereist dat je kennis bezit en nieuwe kennis ontwikkelt maar eist vooral een open opstelling. Om a-typische zaken als succesfactor te herkennen, ongelijksoortige dingen met andere weet te verbinden en daarmee nieuwe inhoud maken.

Meer lezen van Stalingrad:

Over Participatie

Concepting & Modeling (Pinterest)

Zilverpest, een korte lezing over verandering (pdf)

Drie is teveel (pdf)

Artistieke Theorie over geeL: http://www.stalingrad.nl/wp-content/uploads/2014/06/Yellow-Theory-Manifesto-Draft-09.pdf