Van Studio naar Hybrid Workspace

Participatie en verbinding staan centraal in vraagstukken rondom identiteit en interactie. Grenzen tussen technologie en communicatie vervagen en de verschuivingen in de fysieke en sociale werkelijkheid dwingen tot een breed en diep begrip om binnen deze domeinen zinnige bijdragen te leveren. Stalingrad startte daarom in 2012 de Hybrid Workspace.

In onze hybride werkomgeving, Stalingrad HW, staat waardecreatie centraal: zowel symbolisch als economisch. Samen met onze opdrachtgever werken we aan merk, waarden, interactie, conversie en participatie. Dit noemen we interactivisme. Met oude technieken en nieuwe werkvormen verdiepen en visualiseren wij vraagstukken. Daaronder vallen Strategic Landscaping en het ruimtelijk modelleren van Journeys of the Self. De hybride werkomgeving heeft meer weg van een atelier dan een regulier kantoor. Veel ruimte voor experiment en prototyping. Interactivisme geeft aan concepting, ontwerpen en bouwen nieuwe inhoud.

Ruimte voor verandering
Stalingrad HW biedt ruimte voor analyse en verandering. Beiden zijn voorwaardelijk voor verandering en vernieuwing van merk en organisatie. Stalingrad biedt daartoe de expertise en werkt samen met mensen die theorie en praktijk van verandering en samenwerken succesvol kunnen verbinden.

Stalingrad bekent kleur: Interactivisme
De komende tijd geven we extra gewicht aan onze missie. Deze tijd vraagt om het maken van scherpe keuzes. De kennis en ervaring die in de zakelijke omgeving is opgedaan, zetten we in en vormen we om voor maatschappelijke, experimenteel-zakelijke, culturele en symbolische vraagstukken. Onze expertise op het gebied van strategische marketing, interactie, merkconcepting en participatie komt hier goed van pas.

Interesse voor een ontmoeting of vragen over Stalingrad HW?
Neem contact op met Johannes Bongers, Creative Director Stalingrad.
johannes@stalingrad.nl
0681831510

Meer lezen van Stalingrad:

Over Participatie

Concepting & Modeling (Pinterest)

Yellow Artistic Theory in Draft (pdf)

Zilverpest, een korte lezing over verandering (pdf)

Drie is teveel (pdf)